9 минути зад камерите на „Стената од мугрите“

На 15 јануари 2015 година по 19 дена во стената, Aмериканците Томи Калдвел и Кевин Јоргенсон го направија историското прво слободно искачување на насоката „Dawn Wall” на Ел Капитан во долината Јосемити, САД. Подолу можете да погледнете кратко видео од снимањето на некои од најинтересните моменти од снимањето на оваа неколкугодишна авантура.

Тука можете да го погледнете трејлерот за документарецот.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија