Македонските триатлонци со успшен настап во Романија.

Македонските триатлонци имаа успшен настап на Европскиот јуниорски триатлон куп во Тулчеа, Романија.

Бојана Ѓорѓиеска ги освои првите свои ЕТУ поени во јуниорска категорија завземајки го 16то место од 20 натпреварувачки.Големи честитки на овој успех и одличен резултат.

Во категоријата на кадети на отвореното триатлон првенство во Романија, нашите репрезентативци ги освоија следните места: Габриел Котевски – 4то место, Давид Мијалов – 5то место и Димитар Јованоски – 6то место од 21 натпреварувач во нивната категорија.

Најмладите триатлонци во категоријата на деца до 13 години ги завземаа следните позиции: Ева Здравева – 3то место, Јаков Грашковски – 6то место, Филип Стојковски – 12то место.

Во категоријата до 10 години:
Ангел Стојковски – 1во место,Здравко Здравев – 2ро место.

Во категоријата до 9 години и помали: Јана Ѓорѓијевска – 1во место, Бобан Јаневски – 1во место, Марио Брезовски – 2ро место и Огнен Ивановик – 3то место.

Во старосните категории настап имаа Елена Зисовска со освоено 1во место во својата возрасна група и Димитар Стојковски кој го освои 5то место во својата возрасна категорија.