Полека но сигурно, човекот ја пластифицира целата планета

Во еден од коментарите на оваа статија, линкувана дојде оваа одлична видео презентација на „Курцгезагт” каде накратко се објаснува како пластиката, од еден од најдобрите пронајдоци во минатиот век има можност (и цели кон тоа), да стане главниот загадувач на целата планета. 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија