Финални чекори на Еверест – видео

Четириминутно одлично видео на Елиа Сајкали од последната делница пред искачување на Еверест преку југоисточниот гребен. Глетката од јужниот према вистинскиот врв, траверсот под стреа пред Хилари Степ, гужва на Хилари Степ и зачекорување на финалниот врв или што би се рекло „фајнл пуш”, сè спакувано во многу добар квалитет. 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија