My Street Workout World – Boris Janevski

Запознајте го младиот Борис Јаневски кој има 23 години и активно се занимава со улично вежбање и акробатско летање со параглајдер.

Јас сум Борис Јаневски, имам 23 години и активно се занимавам со два спорта, улично вежбање (street workout) и акробатско летање со параглајдер.

Улично вежбање работам веќе 5 години и она што би сакал да го нагласам за овој спорт е дека истиот е одличен избор за секого бидејќи е бесплатен и можете да вежбате насекаде. Детски игралишта, клупи, по дома, улични вежбални итн. Од друга страна, пак, добивате на мускулна маса, издржливост, сила, агилност, координација во простор и многу други психомоторни способности.

Како изгледа една комбинација од тренинг можете да видите на погорното видео.

Препорачувам на младите и постарите дечки и девојки да ми се придружат во тренинзите и да ме следат на мојот Инстаграм профил и на ФБ страната – https://www.facebook.com/CalisthenicsMacedonia

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија