Пат околу светот за 6852 птици

Во 2016 година Холанѓанецот Арјан Дваршуис го започна своето патешествие низ целиот свет со цел да пронајде и здогледува рекорден број на птици во една година. 14 летови низ 40 различни држави во времетраење од 366 дена му овозможија да види 6852 птици или околу 65% од вкупната популација на различни видови на птици во светот.

https://vimeo.com/264609139

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија