Здравко Дејановиќ е во базниот камп под Кангченјунга 8586 мнв

Нашиот високогорски искачувач Здравко Дејановиќ моментално се наоѓа во базниот камп на 5143м под третиот највисок врв на светот – Кангченјунга 8586 мнв. 

По искачените Еверест, К2 и Анапурна, Здравко цели кон неговиот четврт врв повисок од 8000 метри.

Нашиот тим ќе се обиде благовремено да известува за напредокот на Дејановиќ.

Му посакуваме добро време и успешно искачување!

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија