Паметни часовници Sunnto

За сите активни спортисти, професионалци, рекреативци, јогини, маратонци, пливачи, планинари, авантуристи… Must have опрема! Доколку сакате да ги измерите вашите перформанси, да напредувате и да го достигнете својот максимум, несмеете да си дозволите тренинг без вашиот паметен часовник. Ви го претставуваме еден од најдобрите Suunto паметни часовници кој може да го најдете во сите Polleo Sport продавници или онлајн на страната www.polleosport.mk

 

Suunto Spartan Sport Wrist HR е најнапредниот мултиспорт GPS часовник со екран на допир во боја, пулс монитор на рачен зглоб, компас кој е водоотпорен до 100м со батерија која има времетраење до 12 саати во тренинг мод. Со 80 однапред конфигурирани спорт модови и голем броj сензори наменети за индивидуaлни спортови, Suunto Spartan Sport Wrist HR е идеален тренинг партнер кој ќе ја подигне вашата форма на ново ниво. Следете го вашиот и напредокот на другите, споделувајте и тренирајте паметно со овој спортски уред. Откријте нови рути и места за тренирање преку Suunto Movescount порталот кој користи топлински карти и дозволете навигацијата да ве води.

Suunto Spartan Sport Wrist HR саатите рачно се произведуваат во Финска и имаат издржлив тенок дизајн кој е оптимален за било која активност.

Користете ја Suunto Movescount App за планирање на тренинзи. Можете да го прилагодите вашиот уред за време на актвиноста и да ги споделувате вашите искуства.

Спремен за авантура:

 • Водоотпорност до 100 m
 • Времетраење на батерија од 8 sati во Full Power 1 sec GPS fix rate за најдобра GPS прецизност.
 • Времетраење на батерија од 12 sati во Power Save 1 sec GPS fix rate за солидна GPS прецизност
 • Екран на допир во боја, кој се гледа на отворено со 3 акциска „гумба”
 • GPS/GLONASS следење и навигација со меѓуточки и повратна рута
 • FusedAltiTM – комбинација од GPS и барометарски сензори за точно прикажување на надморска височина
 • Компас со дигитална компензација

Специфични спортски функции:

 • Мерење на отчукувања на зглоб за зголемена практичност
 • Компатабилен со Suunto Smart Senzor лента 
 • Suunto FusedSpeedTM за точно мерење на темпо и каденца
 • Подршка со повеќе од 80 спортови со интервали
 • Training load сумирање на месечно ниво на сите активности
 • План за одмор и обнова по завршена активност или трка
 • Време на обнова и моментални резултати за следење на статусот на одморот
 • Личен рекорд по спорт, cycling power и висина
 • Функции за планирање на тренинг програми и рути „from coach to watch“

Карактеристики по спортови:

 • Трчање: приказ на круг со пулс и темпо во реално време
 • Компатабилност со Stryd running power сензорот
 • Велосипедизам: приказ на круг со пулс, сила и брзина во реално време
 • Компатабилност со Suunto велосипедистички сензори и BLE сензори за мерење сила
 • Пливање во базен и на отворени води: автоматски интервали и пулс (опционално)
 • Триатлон и мултиспорт мод (промена на спорт по движење)

Збогате го вашето искуство и споделете:

 • Снимете Suunto Movie од својот тренинг со 3D карти, со основни дрижења и фотографии 
 • Споделете ги вашите искуства моментално на социјалните мрежи 
 • Следете ја активноста на вашите пријатели преку activity feed на Suunto Moves count

Community Support

 • Лични рекорди, увид и споредба со тренинзите на другите корисници 
 • Тренирајте и споредете се со други корисници
 • Откријте нови и лични рути благодарение на топлински карти, пренесети ги на уредот и навигирајте

Дневна употреба и поврзување:

 • Променливи екрани
 • 24/7 активно следење на чекори и калории
 • Инстантен графикон од пулсот и топењето на калории
 • Следете го пулсот во мирување
 • Планирање на рути и тренинзи, известувања од телефон
 • Јазици: EN, CS, DA, DE, ES, FI, FR, IT, JA, KO, NL, NO, PL, PT, RU, SV, ZH

Технички спецификации:

 • Димензии: 50 x 50 x 16.8 mm
 • Тежина: 72 g
 • Материјал на прстен: Челик
 • Стакло: Минерален кристал
 • Материјал на лежиште: Полиамид
 • Материјал на каишката: Силикон