Македонското знаме на Анапурна 1 – филм на Горан Вуќиќ за искачувањето на Здравко Дејановиќ

Пред три години, поточно на 24.03.2015, како дел од мешана експедиција нашиот хималајски искачувач Здравко Дејановиќ успеа да се искачи на еден од најтешките и опасни врвови над 8000 метри – Анапурна 1. Подолу следи краткиот филм за искачувањето во режија на Горан Вуќиќ. 

Овој понеделник на 26.03.2018 во киното Фросина беше направена и промоција на неговата нова книга „Анапурна, агонија и молитва” во која се опфатени сите детали околу опасното искачување на врвот каде воедно на спуштањето животот го загубија Пемба Шерпа и Самули Мансика. 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија