Худини метод за носење скии и цепин

За да ги закачиш скиите или цепинот на ранец, нормалниот начин е да го извадиш ранецот, да ја закачиш и затегнеш опремата на соодветните места (гуртни) и да продолжиш со она што го правиш. Сепак, доколку ви е потребно побрзо и поефективно да ја закачите оваа опрема, а истата да ви биде брзо достапна во следниот период од качувањето, тогаш методот на „Худини” е одличен.

Погоре – видео за скии, подоле за цепин


Практично, се работи за истиот маневар и поставување на опремата на вашиот планинарски ранец со што се овозможува многу побрз и подостапен пристап при следното вадење. 

Двете „алатки” – скии и цепин може да се постават преку едната прерамка на ранецот директно позади вашето рамо каде ќе бидат лесно достапни. 

Уживајте во планините. 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија