Маркус Гинјард ги даде подароците од младите од КК Работнички на децата во СОС Детско село

Во сабота, 23.12.2017, по иницијатива на кошаркарот на КК Работнички, Маркус Гинјард, младите од КК Работнички на интересен и забавен начин, преку спорт, собраа подароци за децата од СОС Детско село.

Денес, Маркус ги достави подароците до децата од СОС Детско село и им рече дека кога сакаат можат да ја посетат салата на КК Работнички за заедно да играат кошарка, со него и со младите од КК Работнички. Гинјард верува дека вредностите кои ги носи спортот како тимска работа, одговорност, мотивација, работа, храброст и хуманост, се клучни за развој на младите.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија