Олимпиското гратче кое три дена не спиеше – Допис од Лилехамер

По повод свтскиот куп во скијање, Лилехамер од 1 до 3ти декемви вриеше во екот на натпреварувачкото расположение. Љубители на скијањето од целиот свет се собраа за да го проследат натпреварот на светско ниво.

Лилехамер во предбожиќна атмосфера се покажа како добар домаќин и им приреди на туристите и на локалните љубители на спортот добра забава до доцните часови.
Во секој дел од снежната бајка можеше да се осети една поинаква приказна и натпреварувачки дух, и се тоа со една единствена цел – победа.

На следните слики ви пренесувам дел од атмосферата за време на натпреварот, како и снежниот амбиент во самиот град. Се надевам дека ќе уживате. Барем тие што се љубители на скијањето.

Напиша: Елена Ацевска

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија