Велоаџилак 2017

Експедиција составена од 4 члена вљубеници во Македонија ги поврзува трите големи настани кои се случиле на 2ри август. Летото 2017, тие тргнуваат во велопоход почнувајќи од Херонеја, преку Крушево па се до Манастир Св. Прохор Пчински. Авантурата, нивното искуство и патешествие возејќи 820 км се раскажани во видеотo „Велоаџилак 2017”. 

Секое патување без оглед дали е со воз, велосипед или пак со ранец е една авантура и доживување. Особено ако во екипата има „мотор”, разум, совест и спокој и еден куп доза на ентузијазам, патувањето тогаш има уште поголема вредност и станува позабавно.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија