Кој е вистинскиот сооднос за слабеење и одржување на тежината?

Комбинацијата од физички вежби со правилна исхрана секако дека се важни за добра форма, но дознајте кој е соодносот кога имаме различни цели…

Jillian Michaels, експерт за здравје и фитнес, вели дека ова во голема мера зависи од вашата цел – дали сакате да изгубите килограми или да ја задржите тежината што ја имате.

Ако се обидувате да изгубите килограми, тогаш физичките вежби се поважни.
Според неа, губење на тежината е 80 проценти физички вежби и 20 проценти исхрана.

Но, ако се обидете да ја задржите тежината што ја имате, тогаш исхраната игра важна улога.

Џилиан вели дека во овој случај, формулата се менува. Во овој случај 80 проценти се исхрана, а 20 проценти физички вежби.