Девојки како нас!

Спортските приказните на осум македонски спортистки како инспирација за многу други наши надежни и идни женски таленти!

Видеото „Девојки како нас” е снимено по иницијатива на спортската граѓанска организација ТАКТ која се залага за родова еднаквост во македонскиот спортот. Во видеото се прикажани осум успешни примери на македонски спортистки, секоја како хероина во својата спортска дисциплина и секоја со инспиративна и мотивирачка порака за тоа како спортот благородно влијаел во нејзиниот живот.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија