Одбери го најдоброто за себе

Дали сте знаеле дека за нормално функционирање на организмот на дневно ниво е потребно да внесете oд 5 до 13 парчиња овошје или зеленчук?

Хранливите состојки достапни во овошјето и зеленчукот овозможуваат да ја добиете доволната количина на витамини и минерали со кои ќе можете да функционирате успешно во текот на целиот ден.

Здравата исхрана, покрај здравите хранливи состојки подразбира и соодветен начин на нивно внесување во организмот. Соодветната распределба придонесува за поефикасно искористување со што носи повеќе бенефити за вашиот организам.

Како најбрзо да го обезбедите најдоброто за вашиот организам?

Започнете го денот со вкусно смути или цеден сок. Задржете ги хранливите материи во вашиот свежо цеден сок или смути и бидете сигурни дека секојдневно внесувате доволно состојки кои ќе придонесат да се чувствувате подобро. Енергијата за секојдневните активности ќе ви биде зголемена и телото ќе ви биде благодарно. Нашиот предлог за состојки можете да го погледнете тука:

Доколку ви е потребен сигурен сопатник во вашиот пат кон здрав oрганизам, Liquid Health програмата на Philips е одличен избор. Со долгогодишно искуство во изработка на соковници и блендери, кои се иновативни, практични за користење, лесни за чистење и ви овозможуваат да правите здрав и вкусен сок или смути, со Philips ќе го добиете најдoброто за вас и вашето семејство. Дознајте повеќе за Liquid Health програмата тука: http://www.sokovnik.philips.com.mk

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија