Летен освежителен напиток

Јако освежително за секоја доба од денот и ноќта!

 
  • ѓумбир 3-4 см
  • 1,5 литри вода
  • 2 цедени лимони
  • 1 страк босилек
  • 1 страк нане
  • мед/или друг засладувач
 

Подготовка

1 Ѓумбирот се ренда и заедно со сокот од лимон и другите додатоци се блендира.

2 Се засладува по желба и се чува во фрижидер неколку дена.

 

Автор

Dusan Jovanovski

Скопје

Македонија