Експедиција Армада 2017 во Матка Врело

Кристоф Старнавски заедно со македонските спелеонуркачи достигнаа нов рекорд во пештерата Матка Врело со длабочина од 240м, и открија нови простории и канали.

Врело е можно да биде најдлабоката пештера истражена од човек. Акватек во соработка со Врело и останатите клубови од Македонија ќе продолжат и следната година со понатамошни истражувања. Им честитаме на сите учесници на успешно спроведена експедиција.

Повеќе инфо тука.