Акро-мотивација од Борис Јаневски

Имам 22 години и општо со параглајдинг се занимавам точно една година…

За тој период направив значителен напредок. Почетокот беше тежок (како и секој почеток), многу тренинзи на земја како основа и многу кратки висински летови. Со време почнав да летам во услови кој што бараат добро пилотирање и во тој период почнав со учење на основните акро маневри. Еден ден, од нигде никаде ме повика мастерот Мендо Вељановски кој што ми понуди членство во клубот АкроМакедонија.

Од 19 јули 2016 до сега константно се трудев да напредувам.

Изјава на Борис Јаневски