Запознајте се со Република Депонија

Тоа е суровата сегашност во Македонија, купишта ѓубре низ цела држава без правилен третман и без програми за намалување на отпадот. Краток документарец од Кадар – направен во април годинава…

п.с. Некаде на север на истиот континент на кој живееме постои едно Кралство на нула депонии што увезува отпад…