109 часа

Или 4 дена 13 часа и нешто ситно минути некаде на крајот од летото 2015 година му беа потребни на бугарскиот тркач Кирил Николов Дизела да ја истрача најдолгата (непрекината) планинска трансверзала во Европа – Ком Емине. Подоле следи трејлерот за новиот филм за подвигот… 

Ком Емине е трансверзала долга 600 километри и минува низ 14000 метри денивелација од врвот Ком преку билото на цела Балкан Планина до сртот Емине на Црното Море. Во 2015 година Кирил успеа да ја мине за 109 часа со три паузи за спиење со што го постави новиот и неверојатен рекорд на стазата. 

Нешто повеќе за подвигот ќе најдете и тука

Премиерата ќе се одвива тука на 25.04.2017

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија