Разговор во живо со Бертранд Пикарт и Марош Шефчович

Бертранд Пикард, основачот на Солар Импулс (соларниот авион што го прелета светот без капка гориво) и Mарош Шефчович главнот одговорен за Енергетската унија на Европа ќе имаат разговор во живо (13:30 часот) со сите гледачи преку Facebook Live.

Разговорот во кој можете да учествувате и вие со ваши прашања почнува во 13:30 часот. Ќе можете да дознаете многу повеќе за соларниот авион, огромните предизвици со кои се соочувале при создавањето и самото летање, како и директно објаснување за предизвиците со кои се соочува европската енергетска унија и можностите за нови енергетски иновации во Европската Унија и светот.  

Мало потцетување за успесите на Солар Импулс имате тука

П.С. – Удрете рефреш во даденото време

Автор

Ekologika

Берово

Македонија