Анти-вампирско макало

Интензивно макало полно со здравје!

 
  • 200 грама ѓумбир
  • 10 чешниња лук
  • 1/2 лажичка сол
  • 50 мл маслиново масло
  • 1 лажичка алкохолен оцет
 

1 Односот помеѓу ѓумбирот и лукот треба секогаш да биде 2:1.

2 Ѓумбирот се сецка на коцки и заедно со лукот и останатите состојки се блендира.