Антониј Симоновски постави нов државен рекорд 50м слободно

На 6-от Новогодишен пливачки митинг кој се одржа на 24.12.2016 на базенот Борис Трајковски и на кој учество земаа околу 340 пливачи од Србија,Косово и Македонија членот на Нашиот клуб Антониј Симоновски постави нов Државен рекорд во категорија Постари пионери на 50м слободно:

Антониј Симоновски 2002

50м слободно – 25:18 (стариот рекорд беше 25:30 во сопственост на Цветановски Матеј)

Воедно на истиот митинг Миа Крстевска беше прогласена за најдобра пливачка во категоријата Б(пливачки родени 2000/01)

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија