Best old school shoulder exercise (The overhead press)

Кога немале справи и реквизити како денес. А имале само тежини и шипка вежбава била доказ за колку си силен во горниот дел. Преса за рамења или (Overhead press) се прави за добивање мускулна маса во горниот дел, но исто така го активира и јадрото како никоја друга вежба.

Клучни работи за поефикасно изведување:

1. Земете ја шипката колку што ви се рамењата широки (повеќе активација на трицепс)

2. Лактите да ви бидат исправени и земете ја шипката со палецот надвор

3. Стегнете го задникот како да имате орев и кренете ги градите

4. Кренете ја шипката во правец накај главата не во права положба(поголема активација на грб)

5. Вратете назад и повторете.

6. Направете subscribe за повеќе видеа!

 

Автор

Atletiks Fitness

Скопје

Македонија