Миа Крстевска постави два нови државни рекорди

На ден 17-18.12.2016 на Меѓународниот пливачки митинг XXV Св.Никола членката на Нашиот клуб Миа Крстевска постави два Нови Државни рекорди во категоријата Младинки и Сениорки/Аполутен во дисциплината 200м грбно.

Миа го собори Младинскиот и Асполутниот во утринските квалификации и воедно со освоени 1869 бода од три трки Миа беше прогласена и за најдобра пливачка во Категорија Б – Јуниорки на истиот Натпревар.
На натпреварот учество земаа 450 пливачи повеќето до Србија,но имаше и пливачи од Косово,Бугарија и Македонија.

• Младинки 200м грбно 2:23:64(стариот рекорд беше 2:26:85 во сопственост на Миа Крстевска )
• Апсолутен 200м грбно 2:23:64(стариот рекорд беше 2:26:85 во сопственост на Миа Крстевска )

На митингот покрај Миа медали земаа и Филип Деркоски еден златен и сребрен медал,Јованов Андреј еден бронзен медал,Марта Челиковска два сребрени и еден бронзен медал,Трпевски Андреј еден бронзен медал,Стефани Тримчевска два сребрени медали.