Комерцијален текст

Удобност и безбедност дома

Зошто органски детергенти и средства за чистење?! Заради удобност и безбедност дома, за заштита на себеси и своите најмили.

Германскиот бренд Sodasan постои повеќе од 30 години. Основачите на компанијата започнале да развиваат детергенти од природни суровини што не ја загадуваат природата. Првиот производ на Sodasan бил направен со голема лична посветеност, кој подоцна станува пионер во органските детергенти. Денес производите на Sodasan се лесни и ефикасни за употреба, а нивната моќ на чистење е извонредна.

Ова се принципите според кои Sodasan ги произведува своите производи:

1. Во склад со природата
Sodasan користи само растителни суровини, се одгледуваат во согласност со принципите на заштита на животната средина и сите производи ги исполнуваат строгите насоки на Ecocert (организација за сертификација на еколошки производи).

2. Ефикасност и безбедност
Сите производи се во контакт со кожата, дерматолошки тестирани. Sodasan не користи ензими за производство на производи со компоненти на органска хемија и содржина на хлор и синтетички мириси.

3. Холистички систем на производство
Компанијата е свесна за својата одговорност за одржување на континуиран сеопфатен процес на производство. Затоа, во производството 100% се користи енергија произведена од алтернативни извори (ненуклеарни), во согласност со препораките на Гринпис. SODASAN нуди свесно на потрошувачите значајна алтернатива за класичните домашни средства.

4. Принципите на политиката за животна средина – активна заштита на животната средина, економично користење на ресурсите и предност за растителни суровини, отпад без процес на производство, користење на методи на ниски температури за производство на течен сапун.

• Користење само органско растително масло;
• Растителните масла се набавени во согласност со принципите за фер трговија;
• Без синтетички конзерванси или мириси;
• Без компоненти на хлор соединенија;
• Без компоненти на генетски модифицирани култури;
• Без директни или индиректни тестови врз животни.

Sodasan денес располага со огромна палета на еколошки производи за перење, миење и чистење.

Производите на Sodasan можете да ги најдете во сите продавници на БИОКУЛТ

Автор

BIOkult

Скопје

Македонија