Европски аутдор филмски фестивал, а ние не сме во Европа

Веќе 15 години по ред Европската Аудор Филмска Тура претставува еден од најреномираните филмски зданија на полето на планинските спортови во Европа. Оваа година таа ќе се одржи на преку 300 локации во повеќе Европски држави, а настанот кој е најблиску до нас е Љубљана овој декември. 

Погоре можете да го погледнете трејлерот за овогодинашната тура која ќе оди во вкупно 14 држави, а истата е веќе во полна пареа со огромен број на настани. Можете истата да ја погледнете ТУКА (и да се утепате од бирање). Најблиската проекција до Македонија која ќе трае три дена ќе биде од 01.12.2016 во Љубљана 

Во текот на сите 15 години колку што и постои фестивалот на него се прикажуваа исклучиво филмови од светската аутдор сцена кои ги следат следниве принципи:

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија