Ама на кој да му текне?

Налетавме на една ептен стара и многу проста направа за обележување и ѕиркање на околните планински врвови без да се поставуваат оние гломазни двогледи кои често бараат паричка, а уште почесто и не функционираат. 

Ова е целосно бесплатно, иновативно и лесно за поставување, а може да претставува одлична занимливост на повеќе планински локации ширум светот па и кај нас. Тука гледате пример од (нормално) Швајцарија, но истиов принцип е искористен и на други места…

Објаснување веруваме дека не треба

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија