Чили канапеи

Вкусно, интензивно мезе што отвора апетит…

 
  • Чили пиперчиња
  • 30 грама тврдо сирење
  • рузмарин
 

1. Лутите пиперчиња се сечат по должина со рачка, семчињата се вадат.

2. Во секоја половинка се става по една коцка 1×1 см сирење. 

3. Одозгора се зачинува со ситно сецкан рузмарин.

4. Се пече на фолија околку 15 минути, додека да се растопи сирењето.