БРЕЈК А ЛЕГ – Светски Вицешампиони во ХипХоп

Огромен успех на танцовиот клуб Брејк а Лег на Светското Првенство во ХипХоп кое се одржа во Грац, Австрија каде учество земаа над 3600 танчери од 30 земји.

Во конкуренција на 55 репрезентации нашите танчери го освоија одличното второ место во Категоријата Хипхоп групи што е најголем успех во историјата на Македонскиот танц.

Уште едно финале и 5-то место во Светот избори и детската репрезентација, за нас второ последователно финале во исклучително силна конкуренција каде пламан в финале не упеаа да обезбедат тогаш актуелните светски шампиони со што го потврдивме светскиот квалитет – изјави Андријана Петковски, главен тренер и кореограф во Брејк а Лег.

Во склоп на Светското првенство се одржаа и унирвезитетски игри во танц, каде Антевска Деана се закити со златен медал во категрија соло жени, додека сребрен медал во соло мажи освои Бенџамин Џафери кој е и автор на вицешампионската кореографија.

Од останатите позначајни резултати ги издвојуваме: 9-то место на Брејк а Лег Мамас, 10то место за Благоја Тодоровски (соло electric boogie) и 15-то место за сениорскиот тим од вкупно 35 сениорски репрезенации учеснички.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија