Универзалци повторно наградени

Стојаноски – „Универзалци” добитници на наградата „Спортска надеж” за 2016 година

По напорниот викенд , каде на турнирот „МЕЧ НА ШАМПИОНИТЕ” членот на боксерскиот клуб „УНИВЕРЗАЛЦИ”, Марко Стојаноски го нокаутираше својот противник и се закити со златниот медал и заедно со својот тренер Васко Цубалевски ја продолжија својата победничка низа.

 

Нивниот успех на домашната и меѓународна сцена денес го закити и Агенцијата за млади и спорт. На денешното доделување на встипендиите за 2016 година, на членот на „УНИВЕРЗАЛЦИ” му беше доделена државната награда – стипендијата „СПОРТСКА НАДЕЖ”.

Автор

Bokserski klub ,,UNIVERZALCI''

Скопје

Македонија