Првата женска хималајска експедиција успешно го искачи врвот Мера

Првата хималајска женска експедиција од Македонија во состав од Маја Бошкоска – водич, Александра Герасимова и Ана Грбиќ на 10.10.2016 успешно го искачи врвот Мера 6476 м.н.в. на Хималаите. 

Трочлената женска хималајска експедиција која воедно е и првата од ваков тип од Македонија беше подржана од ФПСМ и Агенцијата за млади и спорт на РМ успешно го искачи врвот Мера 6476 м.н.в на 10.10.2016 во 11:00ч. по локално време.

Честитки за успешно реализираното искачување!!

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија