Победниците на Ред Бул Илуме 2016

Во дефинитивно најмасовното издание досега кое броеше учество на 5646 фотографи и 34624 фотки разделени во 11 категории, жирито на овогодинашното десето издание на Ред Бул Илуме имаше полни раце работа за да ги селектира овие уникатни фотографски парчиња. 

Ред Бул Илуме претставува конкурс за одбирање на најдобра екстремна спортска фотографија кој се одржува на три секои години стартувајќи од 2007 па наваму. Оваа година воедно беше и најмасовна според конкурираните броејќи вкупно 5646 фотографи од 120 држави кои аплицираа со 34624 фотки во 11те различни категории.

Ова се победниците: 

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија