Македонски атлетичари на Светското првенство во планинско трчање во Бугарија

32-рото Светското првенство во планинско трчање се одржува na 11-ти септември во Сапарева бања, Бугарија. Оваа година имаме 8 наши репрезентативци што ќе се натпреваруваат на првенството, 6 сениори, 1 сениорка и 1 јуниорка. Им посакуваме многу успех и лесни нозе!

За Кокан Ајановски ова е 6-то Светско првенство на кое се натпреварува, а во тимот се уште и успешниот планински тркач Марјан Бонев, Таско Анчевски, Ранчиќ Милош, Мислимовски Муџахид и Игор Јакимовски во машка конкуренција, а во женска конкуренција Рената Соколовска и Марија Стојановска.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија