Полнети лепиња / летна шема

Идеја за вишокот на летна манџа…

 

 
  • 2 лепиња
  • 50 грама сирење
  • свеж босилек
  • макало за готвење
  • летна манџа
  • сол
 

1. На лепињата им се отстрануваат капачињата и се длабат во средина.

2. Се полнат со летната манџа и се додава сирењето на коцки.

3. Краевите се премачкуваат со масло и се наросува мелен црн бибер.

4. Се пече на 200 степени додека да пожолтат краевите. На крај се додава свежиот босилек.

*Капачињата може да послужат за сигурен транспорт.

Автор

Dusan Jovanovski

Скопје

Македонија