Тостирани мекици

Во зима и ваква закуска понекогаш е дозволена. Особено ако по дома ви останале вишок оладени мекици што не ви се привлечни за јадење како предходно. 

 
  • рендано сирење
  • сецкан магдонос
  • павлака
  • направена мекица

 

Подготовка

1 Мекицата (ладна) се сече, се прави сендвич и се пополнува со рендано сирење и сецкан магдонос.

2 Се пече на тост 2-3 минути.

*Голема благододарност до комшиката Светлана за брзиот рецепт и реставрација на мекици.