Науката за пливањето

Суптилните разлики кои те прават врвен Олимпиец

„Откако ќе го достигнеш нивото на Олимпиец, напредокот претставува екстремно тешка задача..”

Погоре следите разговори со американскиот олимписки тим во пливање на Рио 2016 кои досега во петте натпреварувачки денови од летните олимписки игри имаат освоено дури 21 медал во одделните категории од овој спорт.

Во главнината на разговорот следат малите и ситни детали и суптилни разлики кои се потребни да се достигнат и пронајдат се со цел да се здобиеш со еден олимписки резултат т.е. кои се пливачките и општо земено, спортските атрибути кои ги одделуваат шампионите од просечните спортисти.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија