Зафиров вицешампион на светското ИБФФ првенство

Голем успех на нашата ИБФФ репрезентација на светското првенство во Копер, Словенија каде настапија повеќе од 300 натпреварувачи од 40 земји. 

Тоше Зафиров се закити со сребрениот медал, а Александар Мирчев во две класи освои двапати четврто место. Кристијан Донев од 16 натпреварувачи во својата категорија (физик) освои 6 место. Габриела Зафирова во категорија (фитнес бикини) од 15 натпреварувачки го освои 8-то место додека Трајче Мицевски во категорија (јуниор) и Борјан Стојков како дебитант одлично не претставија.

 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија