Што се случува со вашето тело на маратон

Ема Рос која е една од главните доктори на англискиот институт за спорт во неколку минутно видео ги објаснува сите детали што се случуваат со човечкото тело за време и по истрчан маратон. Да се разбереме, маратонското трчање е супер работа, ама запамтете дека и вие треба да сте супер спремен за да ги издржите сите овие предизвици без посериозни повреди и последици. Уживајте на Скопски…

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија