Прв македонски женски тандем лет

Параглајдинг пилотот Силвија Митевска заедно со својот патник Магдалена го изведоа првиот женски македонски тандем лет со параглајдер. Тие летаа од „школски рид” во близина на Скопје, а следниот викенд имаат план да одат и од повисоко – од Крушево. 

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија