BJJ JUNIOR II 2016 – 15 МЕДАЛИ ЗА НАШИОТ ТИМ

На вчерашниот турнир за бразилска џиу џица за деца од 4 – 17 години “BJJ JUNIOR II” кој се одржа во Белград Србија нашиот тим од “Д СТРОНГЕСТ & ROOTS BJJ” предводен од Председателот на Македонската Федерација за Бразилска Џиу Џица, Алексовски Ивица освои 15 МЕДАЛИ!!!

Нашиот тим претежно беше составен од членови од нашиот централен клуб од Скопје, членови од “РООТС БЏЏ Охрид” и “РООТС БЈЈ Краљево”.

Турнирот се одржа во организација на клубот за боречки вештини “Secutor” од Белград. Имаше над 180 натпреварувачи од клубови од Србија, Македонија, Романија, Хрватска, Република Српска…

Златни медали:
1. Бојан Митковски;
2. Срна Миткова;
3. Томи Блажевски;
4. Леон Митков.

Сребрени медали:
1. Даниела Алексовска;
2. Марко Панчевски;
3. Ива Богдановска;
4. Марко Ристовски;
5. Стеван Николиќ.

Бронзени медали:
1. Александар Колевски;
2. Лука Богдановски;
3. Леон Митков;
4. Никола Цветановски;
5. Никола Даковиќ;
6. Ивица Обрадовиќ.

За повеќето нашите представници ова беше прв или втор меѓународен турнир во бразилска џиу џица, некои борби беа против потешки противници, некои борби беа против поискусни противници, но сепак на крајот имавме успех како екипа.

Со постигнатите резулатати очогледно е дека имаме квалитетна БЏЏ иднина. Овие мали шампиони докажа дека ни предстојат уште многу успеси и радости.