Врамено јајце

Класично јајце на око, но во една вкусна рамка…

 
  • 1 голем кромид
  • 2 јајца
  • масло
  • сол и бибер
  • магдонос
 

1. Кромидот се сече наречно на кругови со дебелина од 2 цм.

2. Круговите кромид се пропржуваат на врело масло по малку и од двете страни, па во секој круг се крши по едно јајце.

3.На потивко се пржат и јајцата и се зачинува според вкус.

Автор

Branka Novkovska J.

Скопје

Македонија