Македонските Kик боксери подготвени за ,,Карловац опен”

Кик боксинг федерацијата на Македонија во периодот од 12.02 до 15.02 со свои претставници ќе земе учество на Европскиот куп во Карловац . Овој куп во светската WAKO федерација е рангиран на виско ниво кaко и квалитетот на самите кик боксери учесници .Македонските претставници традиционално години наназад учествуваат и жнеат медали.

Овој пат Македонија ќе ја претставуваат :

Тренерот на Македонската кик бокс репрезентација Драган Атанасовски ќе ја предводи Македонската експедиција и ќе ти таргетира можните членови на Македонската репрезентација за активностите на меѓународно поле во оваа 2016 година. Исто така Атанасовски ќе биде одговорен и за претставниците во рингот.
Кирил Нацев, Шенол Асенов и Самир Нуредини се останатите тренери од клубовите од Штип и Гостивар кои ќе патуваат за Карловац.

Автор

Kik boksing federacija na Makedonija

Скопје

Македонија