Комерцијален текст

Најпотребните аминокиселини (Креатин и Глутамин) со најдобра цена во Македонија!

Прочитајте зошто овие аминокиселини ви се неопходни при секаква физичка активност…

За што се користи креатинот и како делува?

Примарен енергетски супстрат во мускулната клетка е молекула АТП (аденозин трифосфат). Кога молекулите на АТП во контракција се искористени, се претвораат во АДП (аденозин дифосфат). АДП не може да се користи за енергија, затоа повторно треба да му се додаде од изгубената фосфатна група за да повторно стане активна енергија на АТП. Таа фостална молекула ја добива од креатин фосфат (КП). Овој начин на снабдување со енергија трае многу кратко, а кога ќе снема на располагање CP, мускулите мора да се свртат кон други средства за снабдување со енергија.
Алтернативен начин на кој мускулите се доведуваат до АТП е преку гликогенот. Сепак овој начин резултатите со нус-производ, а тоа е озлогласената млечна киселина. Поради контракција на мускулите, млечна киселина останува заробена во мускулите, а гликоген повеќе не може да се влезе во мускулите. Резултатот е неадекватно снабдување со АТП, односно принудени сме да ставиме крај на серијата.

Надополнувањето на исхраната со креатин резултира со:
1. Брза ре-синтеза на АТП (директен извор на енергија);
2. Зголемување на силата;
3. Зголемување на чистата мускулна маса со вежбање;
4. Зголемена енергетска сатурација на телото;
5. Брза мускулна регенерација (анти катаболички ефекти).

Заклучок:
Обновата на АТП врз дејството на креатин нема нуспроизводи и затоа ова е најпосакуваниот начин. Единствениот проблем е неговото кратко траење, тоа е причината зошто треба дополнително да го внесувате од надвор.
 

Придобивки со дополнување на Л-Глутамин

1. Помага во мускулен раст
Најчестата употреба на овој додаток е за раст на мускулите кај спортистите и билдерите. Дополнувањето со Л-Глутамин во исхраната, помага со синтезата на протеините. Тоа не е стероид и природно се синтетизира во нашите тела. Кога телото е осиромашено од оваа аминокиселина, за време на интензивното вежбање, заморот е поголем и закрепнувањето е подолго.

2. Клеточна Хидратација
Преку помагање на клеточната хидратација, волуменот на клетката се зголемува со што се намалува времето за обновување од физичката активност, повреди и рани. Мускулните оштетувања предизвикани од интензивен тренингот или повреда поефикасно се поправени каде што волименот на клетките и хидратацијата се потпомогнати од оваа многу важна аминокиселина.

3. Метаболизам и раст
Со дополнителен внес на Л-Глутамин повеќе се зголемува нивото на природниот човечки хормон за раст (HGH). Метаболизмот се забрзува поради зголеменото ниво на (HGH) кој овозможува побрзо обработување на храната и подобрување на ефикасноста на мастите во телото, што води кон побрзо намалување на масти и градење на мускулната маса.

4. Гастроинтестинално здравје

5. Ја подобрува функцијата на мозокот
– Концентрација, намалува стрес и анксиозноста, ја зголемува будноста, помага со фокус, вниманието, помнењето и интелектуалната перформанси.

6. Ја намалува желбата за алкохол и шеќер

НАБАВЕТЕ КРЕАТИН ТУКА.

НАБАВЕТЕ ГЛУТАМИН ТУКА.

Контакт телефон: 078 820 222

 

Автор

PBCMK

Скопје

Македонија