Падна првиот снег во Держава Вевчани – почнуваат подготовки за Белградски Полумаратон

Живејте го животот здраво и спортски и уживајте во снежната идила. Ова порака ви ја испраќам на сите вас нека ви биде поттик…

 

Трчањето на снег е неописливо. За да бидеме успешни треба да имаме желба и да си поставиме цел, покрај секојдневното тенирање да даваме сè од себе сè додека ја оствариме целта која што сме ја поставиле самите на себе.Само така се стигнува до успехот. Живејте го животот здраво и спортски уживајте во снежната идила ова порака ви ја испраќам на сите вас нека ви биде поттик.

Моите подготовки започнаа уште во декември денеска снежната покривка ме изненади и ми ја даде уште поголемата желба за да направам добар резултат на Полумаратонот на 14 Април во Белград ќе дадам се од себе ако треба и ќе изгинам за да го остварам мојот најдобар резултат во кариерата спортски поздрав до сите кој ми ја даваат поддршката.

Автор

Spase Kalanoski

Вевчани

Македонија