The Classic Alpinist

Ули Штек – 82 за 62

Ова лето, „Швајцарската алпинистичка машина” Ули Штек успеа да го изведе неверојатното искачување на сите 82 врвови на Алпите (повисоки од 4000 метри надморска) за точно 62 дена. Притоа, во овој подвиг тој не користеше било какви моторизирани средтства за негов транспорт меѓу рутите, туку се функционираше преку неговата физичка подготвеност. Погледнете нешто повеќе за човекот што е навлечен на тренинг…

Серијал од 4 епизоди следи на Епик ТВ кој ги опфаќа сите детали од овој неверојатен скоро „надчовечки” подвиг. Следете на k4t.mk.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија