Тизер

За кој си бе ти?

За Американците или за европејците? – Дај еден еклер бе… Кој јаде баклава денес. 

Од 30 јануари од 4 февруари нареднава година во Грандвалира, Андора, ќе се одржи шестиот по ред скијачки куп “Skiers Cup” каде силите ќе ги одмерат најдобрите американски и европски скијачишта на големи планини. 

Натпреварот ќе се одржи по класичниот формат во две дисиплини – „биг маунтин” и „беккантри слоупстајл” каде американските и европските скијачи ќе бидат во двобој за пехарот кој претставува скијачка кондура. 

Досега од зачетокот на турнирот Европа води со 3:2 над Америка. Подоле ги имате составите на екипите, па кажете ни, за кој сте вие? 

Team Europe
Richard Permin (Captain)
Markus Eder
Samuel Anthamatten
Nicolas Vuignier
Loic Collomb-Patton
Sam Favret
Fabio Studer
Bene Mayr

Team Americas
Sage Cattabriga Alosa (Captain)
Parker White
Logan Pehota
Tim Durtschi
Seth Morrison
Grant Howard
Nick McNutt
Tanner Rainville

А еве горе-долу како беше минатата сезона.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија