Македонците што го трчаа Њујорк Маратон 2015

Овој викенд на еден од најпознатите и најпосетените маратони во светот – Њујорк Сити Маратон учествуваа шест македонски претставници и сите успешно ја завршија трката. 

Вчера сите Македонци кои учествуваа на Њујорк маратон успешно ја завршија трката. Честитки за сите нив.

Стевица Чарапиќ и Ана Чижбаноска ни испратија и фотографии со медалата.

Еве ги нивните времиња:

Анастас Гечев – 3:13:01
Андреа Петровски – 3:38:35
Ана Чижбаноска – 4:00:52
Диме Милановски – 4:17:20
Ангел Арнаудов – 4:18:31
Стевица Чарапиќ – 4:57:12

Автор

Wizzair Skopski Maraton

Скопје

Македонија