Тасевски со инфаркт натпревар го спаси Хунан од испаѓање

Инфарктен натпревар со гол во 93та минута и резултат од 2-1 го остави Хунан (Hunan Billows) во второлигашка конкуренција кој од Јули за свој тимски менаџер го назначи Жикица Тасевски кој моментално е единствен македонски тренер во Кина. 

Натпревар што ќе го памтам целиот свој живот, пред 30 илјадна публика во 93та минута победивме во клучниот дуел за нас оваа сезона и остануваме во второлигашка конкуренција” – Изјави Тасевски.

Автор

EDITOR

Скопје

Македонија